Giurgiu: Primarul municipiului Adrian Anghelescu supune opiniei publice proiectul privind înființarea unui incinerator pentru deșeuri

Înființarea unui incinerator pentru deșeuri în municipiul Giurgiu este proiectul ce a fost,supus dezbaterii publice, de către reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului Giurgiu, la care a participat și edilul Adrian Anghelescu.

,, În cadrul dezbaterii, primarul municipiului Giurgiu a ridicat problema zonei de protecție care trebuie să fie de minim 500 metri față de prima casă, dar și pe cea a depozitării deșeurilor, în prezent neexistând o bază legală pentru construirea unei platforme temporare.

Mai mult decât atât, pentru edilul Adrian Anghelescu este foarte importantă părerea cetățenilor municipiului, cu precădere a celor care locuiesc pe șoseaua Sloboziei, punând accent pe consultarea publică.

Cetățenii care doresc să depună petiții în ceea ce privește proiectul privind înființarea unui incinerator în municipiul Giurgiu, le pot transmite către Direcția de Sănătate Publică și Agenția pentru Protecția Mediului.

Conform proiectului prezentat de potențialul investitor, incineratorul (unde ar urma să se ardă nu numai deșeuri medicale, ci și resturi animale, dar și alte deșeuri), ar urma să fie construit, pe șoseaua Sloboziei, în zona fostului Combinat Chimic.”, transmite PNL Giurgiu într-un comunicat de presă.

,,Direcția de Sănătate Publică nu este de acord și va da o decizie în acest sens, iar eu voi ține cont exclusiv de avizele Direcției de Sănătate Publică, ale Gărzii Naționale de Mediu și ale Agenției pentru Protecția Mediului.

Eu, în primul rând în calitate de cetățean, mă opun construirii unui incinerator în interiorul orașului. Mă bazez pe avizele negative ale instituțiilor abilitate, astfel încât să nu pot elibera autorizație de construcție. De asemenea, cer sprijinul parlamentarilor, indiferent de coloratura politică a acestora, pentru a propune proiecte de lege în vederea modificării legislației în domeniu și de a găsi o soluție de echilibru a investițiilor de acest gen, astfel încât să nu fie lăsat loc de interpretări”, a precizat primarul Adrian Anghelescu.

Leave a Comment