Gorj investiție de peste 3,2 milioane lei pentru noul after-school și creșa din Rovinari

Gorj: investiție de peste 3,2 milioane lei pentru noul after-school și creșa din Rovinari

Robert Dorin Filip, primarul liberal al orasului Rovinari, anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru Investiția “Renovarea energetică a clădirii Centru de asistență școlară after school și creșă în orașul Rovinari”.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 3.292.301,76 lei, iar termenul de implementare este de 24 de luni.

Noul after school și creșa vor fi amenajate pe locul fostei cantine a Liceului, clădirea fiind acum într-o stare avansată de degradare, urmare a nepunerii în valoare de peste 15-20 ani de când nu a mai fost folosită.

Conform proiectului, creșa urmează să fie amenajată la parterul clădirii și va avea 23 de locuri. Spațiul va fi compartimentat astfel încât să cuprindă spații administrative, spații de joacă, dormitoare, cabinet medical și săli de curs.

La etajul clădirii urmează să funcționeze After-School-ul cu o capacitate de de 60 de locuri. Spațiul va fi compartimentat astfel încât să cuprindă 3 săli de curs, săli multifuncționale, sală de informatică, grupuri sanitare și spații administrative. La exterior se va amenaja o zonă de joacă pentru copii, dotată cu echipamente de joacă, locuri de ședere, zone de așteptare și spații verzi.

Renovarea energetică a clădirii Centru de asistență școlară after school și creșă în orașul Rovinari

”Pe lângă aspectul general al zonei ce va fi dat de noua clădire, va fi redus, într-o oarecare măsură, și deficitul de locuri la creșele din orașul Rovinari. After-school-ul, primul de acest gen din Rovinari va fi, de asemenea, de un real sprijin pentru o parte dintre părinți, dar va oferi și un mare plus procesului educațional din orașul nostru.”, a precizat liberalul Robert Dorin Filip.

Sursă: Facebook Robert Dorin Filip

Leave a Comment