Primarii din Turceni, Licurici și Godinești

Gorj: Primarii din Turceni, Licurici și Godinești au obținut finanțări prin programul de finanțare Anghel Saligny

Primarii din Turceni, Licurici și Godinești au obținut finanțări prin programul de finanțare Anghel Saligny, conceput de PNL din nevoia de a moderniza infrastructura României.

Prin programul Anghel Saligny intră la finanțare proiectele legate de modernizarea rețelei de drumuri, apă și canalizare.

Edilul din Turceni declară că a obținut finanțare prin programul Anghel Saligny pentru toate străzile nemodernizate, în lungime totală de aproximativ 20 de km.

”Am semnat contractul de finanțare pentru investiția ”Modernizare străzi în orașul Turceni, județul Gorj” prin Programul Național de Investiții ”Anghel Salingy” în valoare de 21.770.000 lei. Contribuția de la bugetul local este în valoare de 11.991.863 lei, proiectul având o valoare totală de 33,761,863 lei.”, a specificat primarul din Turceni.

Investiția presupune modernizarea a aproximativ 20 de kilometri de drumuri publice, respectiv asfaltare, amenajare acostamente, accese la proprietăți pietonale și auto, amenajare rigole, marcaje și indicatoare. Următoarea etapă este licitația pentru stabilirea constructorului, fiind ultima etapă înainte de începerea lucrărilor.

La Licurici se va construi rețeaua de distribuţie a apei potabile pentru locuitorii satelor Licurici, Frumuşei, Negreni și Totea prin programul Anghel Saligny.

Primarul comunei Licurici, Vasile Măciucă a declarant că a obținut finanțare prin PNI Anghel Saligny pentru „Reţea de distribuţie apă potabilă în satele Licurici, Frumuşei, Negreni, Totea, comuna Licurici, judeţul Gorj”. Prin aceste lucrări se dorește suplimentarea sursei de apă cu încă un puț forat- PF4 și a aducțiunii aferente, având în vedere că cele trei puțuri realizate prin proiectul PNDL 2 (2017SFGJ170) nu au atins debitele scontate prin studiul hidrologic preliminar, a specificat Vasile Măciucă.

Tot prin Anghel Saligny, primarul din Licurici urmează să realizeze rețeaua de distributie apă pentru locuitorii comunei pe o distanță de cca 24 km, pe alte amplasamente (drumuri) decât cele acoperite prin proiectul PNDL 2 (2017SFGJ170) precum și realizarea unei stații de pompare pentru zona în care apa nu poate fi distribuită gravitațional pe alt amplasament decât cel aferent investiției PNDL 2 (2017SFGJ170).

De asemenea, comuna Licurici va beneficia de realizarea de bransamente la sistemul de distributia al apei (cca 80 buc), pentru locuitorii comunei nebranșați în acest moment la sistemul de apă (locuitorii care nu au fost bransati prin proiectul PNDL 2 (2017SFGJ170).

Primarul, Vasile Măciucă spune că niciunul din aceste obiective ale proiectului aprobat prin PNI Anghel Saligny nu se suprapune peste lucrarile executate prin proiectul finantat de PNDL 2 (2017SFGJ170).

Aurariu Coman, primarul comunei Godinești, a declarat că a obținut finanțare pentru lucrări de modernizare a infrastructurii stradale și rutiere.

”Toate aceste investiții au scopul de a îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor și fac parte din misiunea politică a Partidului Național Liberal.”, a transmis PNL Gorj.

Sursă: Departamentul de Comunicare PNL Gorj

Leave a Comment