Grupul austriac Leier își extinde prezența în Iași. Președintele CJ Costel Alexe: Județul Iași a devenit o destinație atractivă pentru investiții în diverse domenii

Eduard Turcu

Grupul austriac Leier își extinde prezența în Iași cu deschiderea unei noi secții de producție, investiția de 25 de milioane de euro aducând un plus important pentru economia locală. La ceremonia de inaugurare, care a atras peste 350 de invitați, a fost prezent și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Costel Alexe: „În ultimii ani, județul Iași a devenit o destinație atractivă pentru investiții în diverse domenii. Firmele care investesc în Iași beneficiază de o infrastructură din ce în ce mai modernă, de o forță de muncă calificată și o poziție geografică strategică iar Consiliul Județean Iași și-a asumat rolul de partener al tuturor celor care doresc să pună umărul la dezvoltarea comunității noastre”.

„Investițiile semnificative în judetul Iași din partea unor companii importante precum Leier, care a ales să investească peste 50 de milioane de euro în România și jumătate din această sumă în Iași prin deschiderea astăzi a unei noi secții de producție (prefabricate din beton), nu fac altceva decât să contribuie la diversificarea mediului economic ieșean și întărirea acestuia, fiind un semn al încrederii pe care companiile o au în potențialul judetului Iași și în oamenii săi talentați și calificați”, a subliniat liberalul.

Compania austriacă Leier a inaugurat o secție nouă de producție de prefabricate din beton în Iași, într-o investiție care se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro. Această investiție va adăuga 50 de locuri de muncă noi în zona respectivă, în plus față de cele 200 de joburi deja existente la Leier în prezent.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul