Guvern: 100 milioane de euro, din fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor cu refugiații ucraineni

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că, prin Programul Operațional Capital Uman, va fi finanțată decontarea pentru satisfacerea nevoilor de bază și sprijinul persoanelor care au plecat din Ucraina din cauza conflictului armat.

Apelul pentru decontarea cheltuielilor efectuate pentru sprijinirea refugiaților se va deschide la 6 februarie, iar bugetul va fi constituit din fonduri europene fiind de 100 de milioane de euro. De asemenea, pe pagina de Facebook a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene se face referire la cuantumul sprijinului care este de 100 euro/săptămână, pentru maximum 26 de săptămâni.

Marcel Boloș: „În permanență de la izbucnirea conflictului, România a acționat sub spiritul solidarității, solidaritate care continuă să rămână un element constant în lista noastră de priorități. Peste 3 milioane de cetăţeni ucraineni ne-au trecut graniţele în ultimele 12 luni și mulți dintre ei au beneficiat de sprijin direct de la Guvernul României, fie că ne gândim la hrană, îmbrăcăminte, adăpost, cazare pe termen lung, ajutor financiar de urgenţă, sau servicii medicale”.

„Prin Programul Operațional Capital Uman, statul român poate deconta, pe bază de cost unitar, o parte a cheltuielilor pentru nevoile de bază. În acest sens avem alocat un buget de aproximativ 100 de milioane de euro din fonduri europene. Am găsit posibilitatea acordării acestei finanțări în urma unui demers comun cu autoritățile de management pentru identificarea posibilităților concrete de finanțare din fonduri europene a cheltuielilor efectuate pentru sprijinul refugiaților din Ucraina, fără a afecta proiectele aflate în implementare”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Mai multe detalii aici.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Leave a Comment