Guvern: 1,25 miliarde de euro pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe

Nicolae Ciucă, Premierul României, a anunțat că a fost demarat un nou program de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe. De asemenea, liberalul a precizat că proeictul va avea o valoare de 1,25 miliarde de euro.

Nicolae Ciucă: „am demarat un nou program de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe. Noutatea stă în finanțarea masivă, din fonduri nerambursabile, pe care am acordat-o pentru izolarea termică a cât mai multor imobile. Astfel, 90% din valoarea lucrării se va acoperi din fonduri europene, urmând ca restul de 7% din sumă să fie plătit de către autoritatea locală și doar 3% de către asociațiile de proprietari. În total, este vorba despre 1,25 miliarde euro, bani proveniți din programele cuprinse în Politica de Coeziune pentru perioada 2021-2023”.

„Pentru criza energetică pe care o traversăm, această măsură aduce un sprijin major pentru oamenii care vor avea facturi mai mici la încălzire. În paralel, Ministerul Dezvoltării are în derulare o serie de programe pentru creșterea eficienței energetice, precum <<Valul Renovării>>, pentru care au fost alocate aproximativ 5,5 miliarde euro”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment