Guvern: la Davos a fost adoptată Declarația comună privind situația din Ucraina

Eduard Turcu

Diana Baciuna, Secretar de Stat la Ministerul Culturii, a reprezentat România la Conferința miniștrilor culturii, „Davos Baukultur Alliance 2023”, care a avut loc în perioada 14-16 ianuarie 2023, în ajunul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial, la Davos, Elveția. În cadrul conferinței a fost adoptată Declarația comună privind situația din Ucraina.

Diana Baciuna: „m-am bucurat să reprezint Ministerul Culturii cu ocazia adoptării declarației comune privind situația din Ucraina, în cadrul Conferinței miniștrilor culturii care a avut loc la Davos”.

„Documentul demonstrează voința și unitatea semnatarilor de a oferi susținerea necesară în ceea ce privește reconstrucția țării ca urmare a daunelor produse de război, iar România este parte a acestor demersuri”, a precizat liberala.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să o reîntâlnesc pe Anastasia Bondar, omologul meu din cadrul Ministerului Culturii ucrainean și să o reasigur de tot suportul instituțiilor de culură din România”, a transmis Diana Baciuna, Secretar de Stat la Ministerul Culturii.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Distribuie articolul