Guvern: nou contract semnat pentru livrarea de gaze naturale din Azerbaidjan în România

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a declarat că a participat la ceremonia de semnare a unui nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România, între SNGN ROMGAZ SA și SOCAR TRADING, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan.

Virgil Popescu: „Pentru a asigura necesarul de consum cu gaze al țării noastre astăzi am participat la ceremonia de semnare a unui nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România, între SNGN ROMGAZ SA și SOCAR TRADING, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan”.

„Contractul prevede posibilitatea livrării unor cantități de până la 1 miliard mc până în 31 martie 2024 și va intra în vigoare la 1 aprilie 2023 prelungind astfel cadrul contractual stabilit prin primul contract individual încheiat de companii la finele anului trecut”, a psus liberalul.

„Cooperarea dintre România și Azerbaijan în domeniul energiei cuprinde mai multe paliere: gaz, GNL și energie verde. Totodată, am discutat în detaliu despre proiectele comune pe care le dezvoltă Romgaz și SOCAR. La ceremonie au participat Mikayil Jabbarov ministrul Economiei, Rovshan Najaf președintele SOCAR, Răzvan Popescu CEO Romgaz, Aristotel Jude – Romgaz și secretarul de stat George Niculescu”, a explicat ministrul Energiei.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Leave a Comment