Guvern: noutăți privind apelul de 350 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor

Urmare a solicitărilor cu privire la corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, MIPE a anunțat o serie de modificări, pentru ca forma finală să respecte cât mai fidel interesele beneficiarilor.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Revin în acest sens cu o serie de precizări, pentru că am adoptat un Ordin în urma căruia sper ca apelul să reprezinte cât mai fidel nevoile reale ale mediului de afaceri:

  • Baza de raportare a indicatorilor financiari rămâne anul 2022, astfel încât și beneficiarii înființați în anul 2021 pot calcula toți indicatorii de evaluare tehnico-economică. În plus, introducerea anului 2022 ca bază de raportare și evaluare a indicatorilor economici vine ca măsură de sprijin pentru beneficiarii care au fost afectați în anul 2020 de restricțiile provocate pe fondul pandemiei de COVID-19. Pentru numeroase domenii de activitate desfășurarea activității a fost restricționată, astfel că nu au putut înregistra rezultate economice pozitive. În această formă, ne asigurăm că este respectat principiul echitabililității.
  • Se modifică perioada de depunere a proiectelor, care va fi între 15 februarie – 30 iunie 2023. Pentru a nu periclita procesul de depunere pentru potențialii beneficiari care nu pot finaliza raportările contabile anuale până la termenul maxim prevăzut legal de 30.05.2023 (Ordinul 4.268/15 decembrie 2022 al Minsiterului Finanțelor), proiectele pot fi depuse până la finalul lunii iunie”.

Liberalul a mai precizat că „este un pachet de modificări ce a căpătat sens prin consultări și dezbateri, ajungând la această decizie pentru că am fost convins că avem garanția maximizării rezultatelor. Așa cum am tot spus, IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei noastre, tocmai de ceea trebuie să le creem un cadru propice pentru progres, care poate fi fundamentat doar pe stabilitate și transparență”.

sursă: mfe.gov.ro și Marcel Boloș, Facebook

Leave a Comment