Guvern: România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei

În urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, azi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.

Nicolae Ciucă: „România este solidară cu victimele cutremurului de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat grav Turcia și Siria. După ce m-am consultat cu președintele Klaus Iohannis, am răspuns apelului de sprijin venit din partea guvernului turc, transmis prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce”.

„Guvernul României trimite în Turcia o echipă RO-USAR, personal din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, specializat pentru intervenții în astfel de situații. Echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București, alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul Ministerului Apărării Naționale, sunt deja pregătite pentru desfășurarea misiunii de sprijin. Prin acest răspuns operativ, România își onorează angajamentele internaționale, ca partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență”, a transmis Premierul.

Mai multe detalii aici.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment