Guvernul alocă fonduri pentru agicultorii români

Eduard Turcu

Guvernul a completat setul de măsuri pentru a susține agricultorii români, astfel încât să fie relansată industria de procesare a sfeclei de zahăr.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Am completat astăzi setul de măsuri destinat susținerii agriculturii românești, sector aflat în atenția Guvernului. Pentru relansarea industriei de procesare a sfeclei de zahăr, am identificat soluții de finanțare din fonduri europene, prin Programul Național Strategic – Politica Agricolă Comună, și de la bugetul de stat. Obiectivul nostru este să-i susținem pe producători și să creștem suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr, cultură cu tradiție și potențial”.

De asemenea liberalul a spus că „tot astăzi, am aprobat o soluție de sprijin pentru producătorii agricoli ale căror culturi înființate în toamna anului trecut au fost afectate de secetă. Fermierii vor primi compensații acordate sub formă de grant financiar, pentru care alocăm fonduri de peste 365 de milioane de lei, asigurate prin rectificarea bugetară, aprobată în Guvern”.

„Susținerea industriei alimentare, a sectoarelor zootehnic și vegetal, înseamnă și plata la timp a sprijinului financiar acordat din fonduri europene prin mai multe mecanisme de sprijin. Doar în perioada 16.10-04.11.2022, APIA a autorizat la plată suma de peste 1,1 miliarde euro, ceea ce înseamnă să până la sfârșitul anului circa 1,3 miliarde euro de la Uniunea Europeană vor ajunge în conturile celor 790.000 de beneficiari care au depus cereri pentru înființarea culturilor și creșterea animalelor”, a transmis Premierul.

sursă: Guvernul României

Distribuie articolul