Guvernul Ciucă a alocat două miliarde de lei pentru prosumatori prin Administrația Fondului de Mediu

Fondurile destinate prosumatorilor gestionate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt anul acesta de 2 mld. lei, sumă dublă faţă de cea de anul trecut, putând fi susţinuţi cu aceşti bani 80.000 de viitori prosumatori. Dar pe lângă stat, băncile sunt dornice să finanţeze aceste proiecte.

„Chiar dacă investiţiile în energie lipsesc, la nivelul prosumatorilor, nu. Acesta este un lucru îmbucurător. De ce peste jumătate din aceşti bani, 440 de milioane de euro, sunt bani privaţi, aceasta este o altă întrebare. Probabil că ceva nu funcţionează în mecanismul de sprijin de stat, iar aici este loc de îmbunătăţit”, a spus Adrian Vintilă, preşedinte al FEL (Future Energy Leaders) România, în cadrul unei dezbateri dedicate prosumatorilor, găzduită de ZF Power Summit 2023.

FEL România este cea mai mare comunitate de tineri profesionişti din energie, obiectivul acesteia fiind, printre altele, creşterea gradului de angajabilitate şi prezenţa mai mare a tinerilor în poziţii de decizie.

Specialiştii din piaţă spun că România nu trebuie decât să preia şi să aplice local modele deja implementate în alte state, nemaifiind nimic de inventat.

Leave a Comment