Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: proiectul de apă și canalizare aduce condiții demne de secolul în care trăim

Eduard Turcu
sursă foto: Hubert Thuma

Hubert Thuma, președintele PNL Ilfov și președintele Consiliului Județean Ilfov, despre cel mai important și ambițios proiect al Ilfovului: „Se lucrează aproape peste tot, tot județul este un șantier, dar proiectul de apă și canalizare aduce condiții demne de secolul în care trăim”

Liberalul a mai adăugat că „proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este cel mai important proiect al Consiliului Județean Ilfov pentru că aduce condiții mai bune de trai. Vorbim de un proiect cofinanțat din bani europeni. Valoarea totală este de 419 milioane de euro, pentru apă și canalizare în 20 de localități ilfovene: Bragadiru, Măgurele, Pantelimon, Balotești, Brănești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Domnești, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Periș, Petrăchioaia, Tunari. În acest moment, putem spune că județul Ilfov este un șantier, se lucrează aproape peste tot. Iar aceste lucrări de apă și canalizare vin la pachet cu disconfort. Dar nu putem avea canalizare fără șanțuri, gropi sau praf, explică inginerii implicați în acest proiect.


Totodată, Hubert Thuma a precizat că „lucrările merg cel mai bine în localitățile Ciolpani, Brănești, Măgurele, Pantelimon și Petrăchioaia. Mai sunt și întârzieri. În Bragadiru și în Clinceni, spre exemplu. Din acest motiv, președintele Hubert Thuma are discuții zilnice cu directorul de la Apă-Canal, merge des pe teren și, de asemenea, discută direct cu constructorii.”


„După ce toate lucrările se vor finaliza, vom avea în Ilfov peste 580 de kilometri extindere de rețele de alimentare cu apă, peste 600 de kilometri extindere de rețea de canalizare, aproape 150 de kilometri de conducte de refulare, aproximativ 270 de stații de pompare ape uzate și 11 stații de epurare ape uzate”, a concluzionat Președintele Consiliului Județean Ilfov.

Distribuie articolul