Hunedoara: autobuze electrice din fonduri europene pentru Municipiul Deva

Constantinescu Denisa

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a participat la conferința de prezentare a proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionalã, prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.

“Obiectivul principal este reducerea emisiilor de carbon, dar și promovarea mobilităţii urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătăţit şi reducerea numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme.

Autobuzele electrice vor sosi la Deva în ianuarie 2023!

Vom avea 26 de autovehicule electrice (4 autobuze Karsan e- Atak – tip 1, 22 autobuze Karsan Jest Electric – tip 2). De asemenea, vom avea și 33 de stații de încărcare electrice (7 stații de încărcare rapidă și 26 de stații de încărcare lentă).

Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este de 36.820.000 lei fără TVA (43.815.800 lei TVA inclus).

Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizarea a transportului public local din Deva. A doua componenta este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor prin reducerea emisiilor de CO2″ a declarat primarul liberal, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul