Hunedoara: investiție de 5,3 mil. euro pentru amenajarea zonei pietonale a Centrului Istoric din Deva

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva a anunțat finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei pietonale a Centrului Istoric din municipiul Deva. Investiția a fost realizată cu fonduri europene de peste 5,3 milioane de euro.

” Dragi deveni,

Cu bucurie vă anunț că am participat astăzi, la recepția la terminarea lucrărilor de amenajare a zonei pietonale centru istoric din municipiul Deva.

Valoarea totală a investiției cu fonduri europene este de 26.102.546,61 lei ( peste 5, 3 milioane de euro).

Întregul spațiu cuprins Între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga a fost pavat cu piatră naturală, s-au amenajat zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat public modern și eficient. Cablurile aeriene (electrice, telefonie, internet etc.) au fost introduse În subteran.

A fost amplasat mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere), rasteluri pentru biciclete, cișmele.

A fost instalat un sistem de reducere a circulației În zonă (piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare.

A fost accesibilizat de asemenea spațiul public pentru persoanele cu dizabilități și protecția acestora.

În Piața Unirii s-a redesenat zona verde din scuarul existent, acordându-se atenție arborilor protejați.

Scuarul plantat În imediata vecinătate a Instituției Prefectului Județului Hunedoara a fost extins prin desființarea parcărilor.

Spațiul verde din zona centrului istoric a crescut cu un procent de peste 30%.

Municipiul Deva are de acum Înainte un centru istoric la standarde urbanistice moderne, În concordanță cu cerințele de dezvoltare specifice centrelor istorice ale oraşelor din Ardeal.

Deva se dezvoltă și se modernizează În fiecare zi” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul