Hunedoara: investiție de 6 mil lei prin PNRR pentru insule ecologice digitalizate supraterane la Deva

Constantinescu Denisa

Primarul liberal Florin Oancea a semnat, cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, contractul de finanțare pentru construirea de insule ecologice digitalizate supraterane în municipiul Deva.

“Proiectul este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C3 – Managementul deşeurilor, Investiţia I1.

Valoarea totală a proiectului este de 6.567.532,50 lei fără TVA ( echivalentul a 1.335.000,00 euro) la care se adaugă TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 1.247.831,11 lei.

Perioada de implementare a proiectului este 31 decembrie 2024.

Investiția în construirea acestor insule digitalizate supraterane reprezintă soluția adecvată în vederea implementării colectării separate a deșeurilor, controlului și monitorizării parametrilor de calitate a mediului și cu impact direct asupra sănătății populației.

Administrația publică locală caută permanent soluții cât mai civilizate, de dezvoltare a unui management eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, reutilizarea și valorificarea deșeurilor.

Municipiul Deva a depus două proiecte pe PNRR, Componenta C3 – Managementul deşeurilor și ambele au primit finanțare pe bani europeni: înființarea unui centru colectare deșeuri prin aport voluntar (C.A.V.) în municipiul Deva și construirea de insule ecologice digitalizate supraterane” a declarat Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul