Hunedoara: investiție de 9 mil. euro prin PNRR pentru modernizarea transportului public local la Deva

Constantinescu Denisa

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva a declarat că parcul de vehicule ecologice electrice al municipiul Deva pentru transportul public local este complet.

Acesta a mai spus că a sosit ultimul lot de 4 microbuze electrice și 4 autobuze electrice achiziționate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local.

“Avem 26 de vehicule ecologice care vor circula în municipiul Deva și localitățile componente ( 4 autobuze e-Atak Karsan și 22 minibusuri Jest Karsan).

De asemenea au ajuns și toate cele 33 de stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice.

Vehiculele ecologice corespund tuturor normelor europene în domeniul transportului de călători.

Mașinile sunt echipate cu: camere de luat vederi în scopul identificării eventualelor acte de vandalism și asigurării siguranței circulației rutiere, cu podea complet coborâtă, cu rampă de îmbarcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii, cu sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme electronice cu afișaj LED de informare a pasagerilor în interior și exterior, respectiv sisteme de sonorizare în interior, cu sistem de localizare prin GPS etc.

Dimensiunea vehiculelor ecologice a fost stabilită ținând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt configurate traseele rețelei de transport public (4 autobuze electrice de 10 m și 22 autobuze de 6 m).

Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 lei cu TVA inclus (aproximativ 9 milioane de euro).

Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.

Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor” a mai declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul