Hunedoara: investiție de peste 1 miliard de euro in termocentrala de la Mintia

Constantinescu Denisa

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, împreună cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-au întâlnit cu investitorii Mass Global Energy Rom care au semnat contractul pentru cumpărarea termocentralei Mintia.

“Este un moment istoric pentru municipiul Deva și pentru tot județul Hunedoara. După o perioadă în care ne-am confruntat cu problemele energetice, mai ales în Deva, a venit momentul în care cea mai mare investiție din România se va realiza în județul Hunedoara.

Peste 1 miliard de euro, aceasta este suma care va fi investită în termocentrala de la Mintia în următorii 3 ani. Va fi un grup funcțional care va avea un aport considerabil la sistemul energetic din România.

Este efortul depus de Guvernul României în ceea ce privește dezvoltarea acestei investiții și este un moment istoric pentru noi.

Împreună cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul județului Hunedoara, marcăm astăzi ziua în care Hunedoara devine un pol important din punct de vedere energetic și punem capăt unei perioade în care au predominat speculațiile nefondate” a declarat primarul liberal Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul