Hunedoara: proiect de peste 500 mii euro pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Deva

Lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului de locuințe M2 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva, au fost finalizate.

“Cu bucurie vă prezint Blocul M2 de pe Aleea Crizantemelor din municipiul Deva, după finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice

Astăzi, 16 februarie 2023, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului de locuințe M2 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva.

Lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului de locuințe M2, au fost realizate în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Proiectul de reabilitare termică a fost finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Valoarea totală a proiectului este de 2.500.250,20 lei cu TVA (peste 500 de mii de euro).

Obiectivele specifice ale acestui proiect pe fonduri europene sunt:

– reducerea emisiilor anuale de CO2 cu peste 40%

– atingerea unui consum anual specific de energie pentru încălzire

– reducerea consumului anual de energie primară cu peste 40% la

– reducerea consumului anual specific de energie cu peste 40%

– trecerea la o clasă energetică superioară a unei clădiri rezidențiale – blocul M2, Aleea Crizantemelor, din municipiul Deva și a unui număr de 66 gospodării

Creșterea eficienței energetice a blocului cuprinde următoarele lucrări: termoizolare fațadă – parte vitrată și parte opacă, închidere integrală a balcoanelor și/sau logiilor cu tâmplarie termoizolantă, termo-hidroizolare terasă, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (panouri fotovoltaice), înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, aferente părților comune ale blocului, înlocuirea liftului.

În urma realizării lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică A, conform Certificatului de performanță energetică.

Facem apel la toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.

În acest sens, pot contacta Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva” a declarat Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook Florin Oancea
Sursa foto: Facebook Florin Oancea
Leave a Comment