Hunedoara: proiecte în valoare de 1,8 milioane de euro pentru Municipiul Deva

Constantinescu Denisa

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a semnat la București, contractele de finanțare pentru încă două proiecte.

“Primul proiect este ,,Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și planificare urbană” (valoare proiect 1.772.000,00 euro, fără TVA).

După finalizarea Planului Urbanistic General al municipiului Deva, acesta va fi digitalizat în format GIS, în vederea optimizării procedurilor de autorizare a construcțiilor, a etapelor elaborării și aprobării documentațiilor de urbanism și a eficientizării activității administrației publice locale în ceea ce privește emiterea actelor administrative către cetățeni.

Cel de-al doilea proiect este ,,Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) în parteneriat cu alte UAT-uri pentru a acoperi transportul public pe rutele Deva – Simeria – Băcia; Deva – Șoimuș – Certeju de Sus – Hărău; Deva – Cârjiți – Peștișul Mic – Cerbăl (valoare 3.575.000,00 euro fără TVA).

Pentru a crește accesibilitatea și gradul de mobilitate în trafic al cetățenilor, municipiul Deva dezvoltă proiecte de extindere și modernizare a sistemului de transport public către comunele limitrofe aflate în expansiune pentru a îmbunătăți legăturile cu acestora cu zonele bine dezvoltate.

Un transport public ecologic duce și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Ambele proiecte sunt finanțate pe Componenta C10- Fondul Local prin Planul Național de Redresare și Reziliență” a declarat Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul