Hunedoara: un mediu sigur în sport pentru copiii din Municipiul Deva

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva a participat la un seminar organizat de Clubul Sportiv Municipal Deva care a avut ca temă principală crearea unui mediu de siguranță pentru copii în sport.

Federatia Română de Fotbal a semnat Politicile și Procedurile de Safeguarding pentru copii în sport.

“Astăzi, a fost rândul CSM Deva să-și asume acest angajament prin care să le ofere copiilor un mediu în care aceștia să se dezvolte armonios, în cele mai bune condiții.

Importanța implementării ,,Procedurilor și Politicilor de Safeguarding” a fost prezentată la seminar de prof. Cosma Georgeta Lavinia Flavia, formator în cadrul proiectului ,,Mediu sigur pentru copii în sport” inițiat de fundația Terre des Hommes în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Copiii au nevoie de noi pentru a face sport în siguranță. Asigurarea unui mediu sigur pentru copii în sport este de o importanță vitală. Copiii care participă la activități sportive sunt vulnerabili la răniri și potențiale traume, atât fizice cât și emoționale.

Prin urmare, este esențial să se ia măsuri pentru a minimiza riscul de accidente și de abuz în sportul juvenil.

Acest lucru poate fi realizat prin punerea în aplicare a politicilor și procedurilor adecvate de siguranță, prin instruirea corespunzătoare a antrenorilor și a altor membri ai personalului sportiv și prin comunicarea cu părinții și copiii în ceea ce privește comportamentul așteptat și modalitățile de raportare a abuzului sau a incidentelor de siguranță.

Un mediu sigur pentru copii în sport poate contribui la dezvoltarea lor sănătoasă și la promovarea valorilor sportive precum fair-play-ul, respectul și cooperarea.

Aceste politici de safeguarding completează setul de reglementări care asigură cadrul de desfășurare a activităților fotbalistice în condiții de siguranță, integritate și corectitudine.

Îi felicit pe organizatori și îi asigur de întreaga susținere a administrației publice locale pentru aplicarea acestor politici care asigură un mediu mai sigur în sport pentru copiii noștri” a declarat Florin Oancea, primarul Municipiului Deva pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment