Ialomița: 20 de milioane de euro pentru construirea primului campus pentru învățământ dual din județ în municipiul Slobozia

Badila Antonia

Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, anunță că aproape 20 de milioane de euro este valoarea proiectului, finanțat prin fonduri PNRR, pentru construirea primului campus pentru învățământ dual din județ.

,,Am avut onoarea de a o avea alături de noi pe doamna Ligia Deca, ministrul Educației, care şi-a dorit să semnăm împreună la Slobozia contractul de finanțare pentru Consorțiul pentru învățământ dual, Conect Muntenia.

Aproape 20 de milioane de euro este valoarea proiectului, finanțat prin fonduri PNRR, pentru construirea primului campus pentru învățământ dual din județul nostru. Am reuşit să facem un parteneriat amplu cu oamenii de afaceri din Slobozia, cu liceele tehnologice, cu două mari universități din țară, astfel încât să dăm startul unui proiect ambițios, dar care porneşte de la nevoile mediului de afaceri local.

Dacă nu înțelegem că fără educație nu putem avea speranța unui viitor, mă tem că oraşele mici precum Slobozia vor avea mari probleme de supraviețuire. Este unul dintre motivele pentru care acum 4 ani am decis să fac tot ce îmi stă în putere pentru a conduce Slobozia către un oraş adaptat viitorului.

Din punctul meu de vedere, sunt două tipuri de investiții, ambele absolut necesare. Primele sunt cele pentru a acoperi nevoile imediate ale comunității, iar cu acestea ne confruntăm zi de zi.

Cel de-al doilea tip de investiții sunt cele în viitor. Am fost acuzat de cei fără viziune că visez la un oraş european în mijlocul Bărăganului. Am ocazia să arăt că nu sunt visător, că Slobozia merită să privească în viitor. Calculul meu este unul de management: un oraş prosper este cel în care mediul de afaceri creşte şi care atrage oameni care să rămână aici.

Acest campus, pentru care am luptat foarte mult şi al cărui proiect nu s-a născut deloc uşor, are ca obiectiv calificarea forței de muncă şi stabilirea viitoarelor tinere familii aici. Da, e un plan de peste 10 ani, dar cineva trebuie să gândească şi astfel pentru Slobozia.

Nu există investiție cu randament mai mare pentru comunitate decât investiția în educație.

În ultimii 2 ani am reuşit să semnăm contracte de finațare cu fonduri europene doar pentru capitolul educație de 42 milioane de euro, din totalul de 100 milioane de euro atraşi la Slobozia. Acesta este respectul pe care îl arăt eu educației, prin fapte concrete, prin muncă, prin zbatere continuă pentru Slobozia.

DA, se poate să facem în Slobozia educație de calitate, cu respect pentru elevi şi profesori!”,declară primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul