Ialomița: Acțiune de toaletare şi tăiere a arborilor din Municipiul Slobozia

Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, transmite că a decis ca pentru fiecare arbore tăiat să fie plantați alți 5, iar până acum au fost plantați sute de arbori noi, 8 hectare de pădure şi peste 2 hectare de gazon, cu rol de a filtra praful.

,,Acțiunile de toaletare şi tăiere a arborilor din Municipiul Slobozia sunt absolut necesare şi sunt efectuate doar în baza avizului Comisiei de Avizare a Taierilor de Arbori.

Exista criterii care conduc la decizia de a tăia un arbore, cum ar fi şi faptul că înălțimea la care a ajuns poate fi un risc de prăbuşire.

O dovadă a acestui fapt este şi incidentul de ieri, în care un plop sănătos, dar crescut mult prea înalt, pur si simplu s-a rupt, avariind o maşină.

Noi identificăm şi analizăm cu mare atenție posibilele riscuri ale prăbuşirii arborilor asupra bunurilor şi oamenilor şi vă asigur că decizia de a tăia este una luată cu responsabilitate.

De altfel, decizia este ca pentru fiecare arbore tăiat să fie plantați alți cinci.

Până acum, au fost plantați sute de arbori noi, 8 hectare de pădure şi peste 2 hectare de gazon, cu rol de a filtra praful, iar acțiunile de plantare vor continua în acelaşi ritm.”, declară primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment