Iași: 2,7 milioane de lei pentru primul parc industrial din Pașcani

Paul

Municipiul Pașcani o să beneficieze de primul parc industrial în urma preluării unui teren de 60 ha de către Consiliul Județean Iași. Bugetul județean din 2023 prevede suma de 2.7 milioane lei pentru realizarea Planului de Urbanism Zonal, dar și pentru studiul de fezabilitate în vederea obținerii titlului de Parc Industrial.

Alexandru Muraru, deputat liberal de Iași și președintele PNL Iași, a declarat faptul că: „Pentru Pașcani, urmează cea mai importantă dezvoltare din istoria sa de după 1990. Pașcaniul este punctul nodal pentru Autostrăzile A7 și A8.

Autostrada A7 va fi dată în folosință până în 2026. La nivelul Ministerul Transporturilor, există discuții ca de la momentul începerii lucrărilor să fie realizată în 18-20 luni.

Parcul Industrial de la Pașcani va fi cel mai mare din Județul Iași și va reprezenta, practic, baza reindustrializării Pașcaniului.

În discuțiile pe care le avem la București cu domnul Prim-Ministru, cu directorii de agenții, cu ambasadori, Pașcaniul este mereu pe agenda discuțiilor.

Mă voi implica în continuare pentru ca aceste proiecte să devină realitate pentru că reprezintă cea mai importantă condiție pentru ca cei plecați din Pașcani la muncă în țară sau străinătate, să revină acasă.”

Sursa: Alexandru Muraru, Facebook

Distribuie articolul