Iași: a fost semnată Autorizaţia de Construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Eduard Turcu

Mihai Chirica, Primarul Iașului, a anunțat că a semnat Autorizaţia de Construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.

Mihai Chirica: „Am semnat Autorizaţia de Construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi! Pe 23 februarie, la Palatul Roznovanu, am semnat Autorizaţia de Construire pentru cel mai important obiectiv medical din Regiunea de Nord-Est a României: Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi”.

„Câteva date tehnice. SRU Iași va fi situat în zona Moara de Vânt şi va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe etc. Ministerul Sănătății estimează că spitalul va fi operațional în anul 2027. Costul Spitalului Regional de Urgență Iași se ridică la aproximativ 600 milioane de euro”, a transmis edilul.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul