Iași: ApaVital este pregătită să asigure apă potabilă comunităților din județele Moldovei

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat că ApaVital este pregătită să asigure apă potabilă comunităților din județele Moldovei.

Costel Alexe: „Peste jumătate de milion de cetățeni, mai exact 543.540 persoane din municipiile Iași și Pașcani, orașele Tg. Frumos, Hârlău, Podu Iloaiei și 85 de comune din județele Iași, Neamț și Botoșani, sunt deserviți de serviciile de alimentare cu apă potabilă”.

Rețeaua de alimentară cu apă aflată în exploatare însumează 4297 de km, dintre care:

  • 3984 km în județul Iași
  • 281 km în județul Neamț
  • 33 km în județul Botoșani

Liberalul a precizat că „în ceea ce privește activitatea de exploatare a rețelei de canalizare și epurare a apelor uzate, sunt deservite 358.341 de persoane din municipiile Iași și Pașcani, orașele Tg. Frumos, Hârlău, Podu Iloaiei și 55 de comune din județe Iași, Neamț și Botoșani.

Rețeaua de canalizare însumează 1640 km, dintre care:

  • 1511 km în județul Iași
  • 124 km în județul Neamț
  • 6 km în județul Botoșani”

„Totodată, ApaVital a devenit anul trecut primul operator transfrontalier de apă și canal care va asigura apă potabilă pentru un număr de aproximativ 250 de mii de beneficiari din Republica Moldova. Continuăm eforturile de a aduce apa potabilă în casele ieșenilor. Fiecare comunitate trebuie să aibă acces la această resursă vitală. Va trebui să ne mobilizăm în continuare pentru a putea extinde infrastructura de apă și canalizare la nivelul întregului județ”, a transmis liberalul.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Leave a Comment