Iași: fonduri prin PNRR pentru două unități de medicină ambulatorie

Două proiecte ieșene se află pe lista unităților de medicină ambulatorie care vor fi modernizate, extinse sau construite prin PNRR. Acestea sunt:

  • 1. Lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași;
  • 2. ONCO-SERV – Servicii de calitate în regim ambulatoriu pentru pacienții oncologici la Institutul Regional de Oncologie Iași.

Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, transmite faptul că: „Aceste două obiective fac parte din lista finală de 55 unități sanitare selectate dintr-un total de 142 de cereri de finanțare.

Banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate.

Pentru noi, liberalii, modernizarea infrastructurii de sănătate este o prioritate absolută pentru funcționarea societății moderne. Iașul, pol de dezvoltare al țării, centru universitar și centru medical pentru întreaga regiune a Moldovei, cu o resursă umană bine pregătită, merită infrastructură sanitară la standardele cele mai moderne.”

Sursa: Alexandru Muraru, Facebook

Leave a Comment