Iași: încep lucrările de construire a unei săli de sport pentru Școala Gimnazială „George Coșbuc”. Investiția are o valoare de 2,8 milioane de lei

Eduard Turcu

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat că a semnat și ordinul de începere a lucrărilor de construire a unei săli de sport pentru Școala Gimnazială „George Coșbuc”.

Mihai Chirica: „Am semnat și ordinul de începere a lucrărilor de construire a unei săli de sport pentru Școala Gimnazială „George Coșbuc”. Investiția are o valoare de 2.870.277,07 lei, iar proiectarea și lucrările de construire sunt făcute de asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL”.

Valoarea proiectului este de aproximativ 2,8 milioane de lei

„Noua sală face parte dintr-un contract cu asocierea menționată care include două săli de sport și pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2.982.909,92 lei) și „Alexandru Vlahuță” (2.837.614,5 lei). Ordinul de începere a lucrărilor la aceste două săli a fost semnat de edilul-șef la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. Cele trei săli vor fi finalizate în cursul acestui an”, a explicat edilul.

„Vă reamintesc că în cursul lunii septembrie a anului trecut au fost finalizate lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari. Investiția a fost pusă în practică de SC Prima Construct SRL, în cadrul unui contract în valoare de 2.277.640,37 lei”, a precizat liberalul.

„De asemenea, în cursul lunii iulie a anului trecut au început și lucrările la o nouă sală de sport la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”. Sala de sport va avea o suprafață construită de 1.508 metri pătrați, parter și etaj, cuprinzând un spațiu de antrenament de 1.077,50 metri pătrați, 10 grupuri sanitare, cabinet medical, trei vestiare, două săli de antrenament și tribune pentru spectatori. Lucrările de construire sunt executate de SC Prima Construct SRL. Valoarea totală a acestei investiții este de 8.568.337,17 lei”, a spus Mihai Chirica.

Primarul Iașului a mai declarat că planul este de a construi o sală de sport modernă și pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, precum și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul