Iași: investiție de 26 milioane de lei realizată de Primărie pentru modernizarea Spitalului Dr. C. I. Parhon

Spitalul Dr. C. I. Parhon va scăpa de infecțiile nosocomiale printr-o investiție de circa 26 milioane de lei.

  • Proiectul cuprinde reabilitarea, modernizarea, extinderea, echiparea și dotarea etajului 1 din Corpul C2 și a unor porțiuni din parter și etajul 3 din Corpul C1.
  • Aceasta este doar una dintre investițiile importante în infrastructura medicală pe care Spitalul Dr. C. I. Parhon le primește, alături de alte proiecte finanțate prin PNRR.

Valoarea proiectului este de 26 milioane de lei

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: „Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ne-a anunțat că la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” va fi realizată o nouă investiție cu fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”.

Proiectul are o valoare de 25.953.450 de lei (circa 5,25 milioane de euro) și prevede reabilitarea, modernizarea, extinderea, echiparea și dotarea integrală a etajului 1 din Corpul C2 și a unor porțiuni din parter și etajul 3 din Corpul C1, scopul fiind reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Investiția va fi susținută prin PNRR – Componenta C12 Sănătate – Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

„La începutul acestui an am obținut finanțare și pentru un proiect care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare (Corpul C11), echiparea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”. Acesta are o valoare de 20.278.242,29 lei (circa 4,1 milioane de euro) și va fi realizat tot prin PNRR, dar prin Componenta C12 Sănătate – Investiția specifică I1.3: „Unități de asistență medicală ambulatorie”. Prin îmbunătățirea infrastructurii existente vor fi asigurate spații corespunzătoare de acordare a serviciilor medicale în ambulatoriu și vor fi asigurate, în același timp, opt specialități clinice suplimentare, centrul de boli rare și genetică medicală”, a spus liberalul.

„În toamna anului trecut am semnat un contract de finanțare europeană și pentru un proiect de modernizare a instalațiilor electrice, instalațiilor pentru fluide și instalațiilor pentru securitate la incendii la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”. Proiectul are o valoare totală de 10.544.694,92 lei (circa 2,1 milioane de euro) și va fi finanțat prin Programul Operațional Sectorial Infrastructură Mare”, a precizat edilul.

Acesta a subliniat că „valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 11,45 de milioane de euro! Investițiile în sistemul de sănătate – din bugetul local și din fonduri europene – reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții, fiindcă aportul vieții sănătoase la economie este uriaș. O comunitate sănătoasă înseamnă un oraș în care domnește bunăstarea”.

„Iașul are o școală excelentă de medicină și, dacă însoțim buna pregătire a specialiștilor cu o infrastructură medicală de calitate, atunci comunitatea ieșeană și orașul nostru nu vor avea decât de câștigat”, a transmis Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment