Iași: lucrările de modernizare și reabilitare de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” au fost finalizate

Eduard Turcu

Mihai Chirica, Primarul Iașului, a anunțat că au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare desfășurate la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Proiectul a avut o valoare de de 6,5 milioane de lei și a fost finanțat de la bugetul local.

Mihai Chirica: „Promisiune îndeplinită , astfel că, elevii și profesorii de la Liceul Teoretic <<Dimitrie Cantemir>> vor avea spații didactice moderne, civilizate și, mai ales, sigure, consolidate și asigurate seismic”.

„Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât recepția lucrărilor complexe de consolidare și aducere la standardele de astăzi va avea loc în Anul Dimitrie Cantemir (1673 – 1723), patronul spiritual al valoroasei școli ieșene”, a spus liberalul.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Acesta a mai transmis că „la mijlocul anului trecut am încredințat lucrările către Ungureanu Trans SRL Vaslui, în cadrul unui contract în valoare de 6.544.240,87 lei, finanțat de la bugetul local. Lucrările au constat în reabilitarea din punct de vedere structural a corpului C1, refacerea în totalitate a finisajelor interioare și exterioare, modernizarea instalațiilor termice, sanitare și electrice și montarea unui sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu”.

„Investiția în clădirea construită în anii ’60 devenise prioritară întrucât o expertiză tehnică a arătat că se impunea realizarea unor lucrări la structura de rezistență pentru punerea clădirii în siguranță față de seism”, a precizat edilul.

„Mulțumesc echipei Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, și mai ales Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” și Inspectoratului Școlar Județean Iași pentru înțelegere și ajutorul dat pentru ca activitatea școlară să poată continua în timpul lucrărilor! Vă mulțumesc pentru încredere”, a transmis Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul