Iași: „Luna Sculptorilor Români” își deschide porțile la Iași în perioada 20 februarie – 19 martie

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat că „Luna Sculptorilor Români”, ajuns la ediția a III-a, își deschide porțile la Iași, în perioada 20 februarie – 19 martie.

Mihai Chirica: „Luna Sculptorilor Români”, cel mai important eveniment dedicat sculpturii din România, ajuns la ediția a III-a, își deschide porțile la Iași, în perioada 20 februarie – 19 martie, pentru a celebra 147 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși. Manifestarea reunește, în cadrul celor 11 expoziții solo și colective, peste 185 de sculpturi, 51 dintre ele amplasate în aer liber.

„Puteți beneficia, astfel, timp de o lună, de estetica artei contemporane, care se va lăsa descoperită atât la Ateneu, cât și pe arterele pietonale ale orașului, în proiect anunțându-și prezența 54 de autori din Arad, Timișoara, Cluj, Sângeorz-Băi, Alba-Iulia, București, Constanța, Iași și Chișinău, alături de invitați speciali din diverse domenii ale culturii. Vă invit să vă bucurați de frumusețea sculpturii românești”, a transmis edilul.

Leave a Comment