Iași: Primăria a început lucrările de reparații și modernizare la pasajul pietonal subteran Frumoasa

Eduard Turcu

Au început lucrările de reparații și modernizare la pasajul pietonal subteran Frumoasa, conform anunțului făcut de edilul Mihai Chirica.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: „Am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reparații capitale la infrastructura acestui pasaj și ordinul de începere a lucrărilor în cursul lunii trecute. Lucrările vor fi executate în cel mult 12 luni de asocierea Heavy Duty Construct SRL – Prima Construct SRL pentru o sumă de 1.939.447,40 lei fără TVA (2.307.942,41 lei cu TVA)”.

„În prezent constructorul este mobilizat în șantier și a executat deja lucrările de decapare și curățare a elementelor structurale și lucrările de pasivizare a armăturilor din elementele de beton”, a spus liberalul.

Acesta a subliniat că „la nivelul structurii de rezistență a pasajului propriu-zis vor fi refăcute intervenții complete de consolidare, va fi curățat canalul colector și va fi refăcut sistemul de colectare și dirijare a apelor pluviale, se vor monta plăci de granit antiaderente, va fi montat un nou sistem de iluminat, vor fi amplasate panouri publicitare etc”.

„În privința scărilor de acces, vor fi reparate și placate cu granit și vor fi montate copertine, un sistem de iluminat, un sistem de monitorizare video, precum și scaune mobile pentru coborârea și urcarea persoanelor cu dizabilități. La rândul lor, zonele de acces în pasaj vor fi reparate și amenajate cu plăci din granit”, a mențiionat edilul.

„Pasajul pietonal subteran Frumoasa are o lungime totală de 40 de metri și asigură subtraversarea unui pachet de trei linii de cale ferată între cartierul Nicolina, pe strada Libertății, și cartierul Frumoasa, pe stradela Cetățuia”, a declarat Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul