Iași: Primarul Mihai Chirica a anunțat că 63 de unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT cu fonduri din PNRR

63 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT cu fonduri din PNRR.

  • Proiectul de dotare a fost realizat de municipalitatea din Iași.
  • Finanțarea proiectului în valoare de 88.794.414,65 lei (aproximativ 18 milioane de euro) va fi obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
  • Proiectul a obținut 90,3 puncte, depășind minimul de 70 necesar pentru finanțarea prin PNRR – Componenta C15: Educație.

Valoarea proiectului este de 18 milioane de euro

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: „Proiectul făcut de municipalitate pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul laşi” va fi realizat cu o finanțare 88.794.414,65 lei (circa 18 milioane de euro) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”.

Acesta a precizat că „Ministerul Educației a anunțat oficial lista proiectelor eligibile, iar cel făcut de noi a obținut 90,3 puncte, față de minimul de 70, astfel încât va fi finanțat prin PNRR – Componenta C15: Educație”.

„Bunurile achiziționate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate / montate la 63 de unități de învățământ preuniversitar din totalul celor 70 din Municipiul Iași”, spus liberalul.

Proiectul presupune dotarea a:

  • 45 de laboratoare de informatică în școli / licee şi 6 laboratoare de informatică în grădiniţe;
  • 1.150 săli de clasă şi de grupă cu mobilier;
  • 1.386 săli de clasă şi de grupă cu echipamente TIC;
  • 43 laboratoare de ştiinţe (fizică / chimie / biologie/ multidisciplinar) în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat cu mobilier, echipamente TIC şi materiale didactice;
  • 30 de cabinete şcolare (matematică / comunicare / geografie / istorie/ educaţie muzicală / educaţie plastică etc.);
  • 53 cabinete de asistenţă psihopedagogică;
  • dotări pentru 40 săli de sport.

Edilul a subliniat că „tot prin PNRR, dar pe Componenta 5: Valul Renovării, municipalitatea a obținut o finanțare totală de 129,54 milioane lei (aproximativ 26 de milioane de euro) pentru reabilitarea termică a mai multor clădiri de la 14 unități școlare”.

„Educația are prioritate și, de aceea, pe lângă alocările consistente de la bugetul local, facem permanent eforturi pentru a obține fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din orașul nostru”, a menționat primarul.

Mihai Chirica a precizat că „fondurile europene din PNRR, dar și din Programul Operațional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru Educație, cât și pentru reabilitarea termică și eficientizare energetică a altor clădiri din oraș, construirea de locuințe pentru tineri, îmbunătățirea condițiilor din spitale și modernizarea în continuare a transportului public ecologic”.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment