Iași: Primarul Mihai Chirica a anunțat începerea celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Studenților Ieșeni FEstudIS

În perioada 2-7 mai 2023 Casa de Cultură a Studenților Iași, alături de organizațiile studențești, organizează cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni FEstudIS.

Mihai Chirica, primarul Iașului: „Se spune că tinerețea este singura vârstă care poate da roade pentru viitor! Este vârsta la care privești întotdeauna cu maximă încredere doar înainte! Pentru mine, FEstudIS dă măsura frumuseții tinereții, accentuând calitățile esențiale ale studențimii: curaj, entuziasm, pasiune, dar mai ales puterea de a împlini visurile”.

„Din fericire, Iașul este unul dintre cele mai tinere orașe ale României. În timp ce populația țării scade dramatic, numărul de locuitori ai Capitalei Moldovei crește an de an. Iar una dintre cauzele principale ale creșterii populației orașului nostru o reprezintă chiar mediul universitar efervescent și în continuă dezvoltare. Iașul este un faimos oraș universitar, cel mai mare din Moldova, al treilea din țară, și zeci de mii de tineri din întreaga țară, din străinătate și din diaspora vin să studieze aici. La absolvirea studiilor, cuceriți definitiv de farmecul orașului, mulți absolvenți aleg să rămână în Iași, pentru a-și întemeia o familie și a începe o carieră. Iașul este plin de oportunități”, a spus liberalul.

„Tocmai de aceea, repet promisiunea pe care am făcut-o întotdeauna studenților în astfel de momente: în mine veți avea întotdeauna un prieten care va sprijini necondiționat orice proiect bun provenit din mediul universitar care poate ajuta comunitatea ieșeană. De altfel, în Iași – capitală culturală și istorică a României! – există un parteneriat extrem de strâns și de avantajos între administrația locală și universități. Derulăm împreună mai multe proiecte, iar administrația locală ține cont de fiecare dată de observațiile, solicitările și mai ales de soluțiile venite dinspre studenți și elita academică a Iașului”, a precizat edilul.

„Așa cum afirmam, tinerețea este singura vârstă ce poate da roade pentru viitor. Să facem posibilă deci o lume cât mai bună! Împreună! Un număr mai mare de tineri implicați în treburile cetății înseamnă întotdeauna prosperitate și bunăstare în comunitate. Felicitări organizatorilor festivalului și mult succes participanților”, a transmis Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment