Iași: Primarul Mihai Chirica a obținut avizul de securitate la incendiu pentru proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”

Încă un pas important pentru Sala Polivalentă a fost realizat prin obținerea avizului de securitate la incendiu pentru proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”.

„În cursul zilei de astăzi, 23 mai 2023, am obținut și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași avizul de securitate la incendiu pentru proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”, după ce documentația a fost actualizată potrivit ultimelor modificări legislative, în urmă cu o săptămână, de Consiliul Local”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Sala Polivalentă are o valoare estimată de 81 de milioane de euro

Acesta a spus că „în ultimele două luni am obținut și de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Agenția pentru Protecția Mediului Iași avizele necesare, iar astfel am parcurs ultimele etape înainte de a semna autorizația de construire”.

„Până în prezent am finalizat și am trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică și toate celelalte documente prevăzute de lege”, a precizat liberalul.

„După ce voi semna autorizația de construire și o vom anexa documentației, urmează obținerea finanțării printr-o decizie guvernamentală , organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor. Ne dorim ca aceste etape să fie parcurse cât mai rapid”, a subliniat edilul.

Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Sala Polivalentă are o valoare estimată de aproximativ 400 de milioane de lei, adică 81 de milioane de euro.

„Este o investiție mare, mai ales în condițiile în care nevoile țării sunt numeroase, dar cred că Statul Român o poate susține, eșalonat pe câțiva ani, în beneficiul ieșenilor și al locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est”, a transmis Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment