Iași: Primarul Mihai Chirica anunță depunerea unui nou proiect de achiziționare de insule ecologice digitalizate pentru gestionarea deșeurilor

Primarul Mihai Chirica a anunțat depunerea celui de-al doilea proiect de achiziționare de insule ecologice digitalizate pentru gestionarea deșeurilor la Ministerul Mediului. Acest proiect se încadrează în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 – Managementul deșeurilor și beneficiază de fonduri europene. Propunerea include 157 de ansambluri de containere supraterane și a fost aprobată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 4 mai.

Primăria Municipiului Iași a obținut deja finanțare europeană prin PNRR pentru un alt proiect similar, care vizează 175 de insule ecologice digitalizate, din care 150 supraterane și 25 subterane. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la suma de 24.002.240,5 lei, echivalentul a aproximativ 4,86 milioane de euro.

Mihai Chirica: „Cu un total de 357 de ansambluri de containere supraterane prin cele două proiecte, vom reuși practic să schimbăm circa 65% din punctele gospodărești din oraș”.

„Este o nouă etapă pe care Primăria Municipiului Iași și Salubris SA o parcurg în programul de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor, pe care îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos! Avem cel mai modern și mai performant operator de salubritate din țară și ne propunem să devenim și un model la nivel național în ceea ce privește colectarea separată și reciclarea”, a spus liberalul.

„Insulele ecologice digitalizate sunt compuse din cinci containere individuale, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton). Insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, au module GSM pentru transmisia datelor, iar sistemul are o bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare”, a transmis edilul.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment