Iași: proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului de copii „Sf. Maria” este finalizat în proporție de 96,4%

Eduard Turcu

Costel Alexe, Președintele CJ Iași, a declarat că a efectuat o vizită de evaluare a lucrărilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Costel Alexe: „Spitalul de Copii este unul dintre obiectivele în care am investit cele mai multe resurse pentru a ne asigura de un act medical de calitate pentru copiii județului nostru și ai Moldovei. Avem în implementare proiecte în valoare de 181.953.965,3 lei, investiții complexe în reabilitarea și modernizarea spitalului, extinderea UPU, extinderea spațiilor medicale și dotarea spitalului cu echipamente medicale prin proiectul Combat Covid”.

„Ne apropiem de momentul finalizării proiectului de reabilitare și modernizare a Spitalul de copii „Sf. Maria”, gradul de realizare fiind de 96,4%. În urma unei investiții de 129,8 milioane de lei, vom reda comunității un spital modern, complet reabilitat și adus la standarde europene. Am făcut până acum recepția lucrărilor la mai multe tronsoane, iar anul acesta vom reda integral spitalul cadrelor medicale spre a-și desăvârși actul medical, oferind servicii profesioniste bazate pe un suport tehnologic de ultimă generație. Vreau să-i asigur pe părinți că facem toate eforturile ca să avem la Iași cel mai mare și modern spital pentru copii din țară”, a precizat Președintele CJ Iași.

Unitatea de Urgență a Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” va fi extinsă

Costel Alexe a mai explicat faptul că investiția necesară pentru dotarea cu echipamente medicale a Blocului Operator și a Laboratorului de radiologie din corpul de spital aflat acum în reabilitare se ridică la suma de 18,2 milioane de lei. De asemenea, liberalul a spus că Unitatea de Urgență a Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” va fi extinsă.

„Pentru dotarea cu echipamente medicale a Blocului Operator și a Laboratorului de radiologie din corpul de spital aflat acum în reabilitare, conducerea unității medicale a solicitat finanțare din partea Ministerului Sănătății. Investiția necesară pentru dotări se ridică 18,2 milioane de lei”, a detaliat Președintele CJ Iași.

„În paralel cu reabilitarea și modernizarea actualelor spații medicale, se lucrează la extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria”. Va fi o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport. Astfel, vom ajunge să creăm infrastructura medicală necesară pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a celor peste 40.000 de copii din județ și din regiune care ajung anual la UPU. Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” este de 34,6 milioane de lei”, a declarat acesta.

„Spitalul de Pediatrie va beneficia și de extinderea spațiilor medicale prin construirea unui nou corp de clădire, un proiect în valoare de 80 de milioane de euro. În această clădire va funcționa și viitorul Compartiment de diagnostic și tratament în patologia din Spectru Autism si ADHD, o noutate la nivel național. Mulțumesc managerului Alina Belu și echipei pe care o coordonează, precum și întregului personal al spitalului pentru dedicarea cu care își îndeplinesc misiunea de a salva viața copiilor noștri”, a transmis Costel Alexe.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul