Iași: Sistemul de apă și canalizare va fi extins în Județul Iași

Operatorul regional Apavital a semnat contractul pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în judeţul lași – Axa 2 – Iași – Mogoșești – Scânteia – LOT 1 (UAT Mogoșești).

Societatea va investi peste 82 de milioane de lei din fonduri europene pentru a aduce apa potabilă în satele componente ale celor două UAT-uri. 

Astfel, se extinde rețeaua de alimentare cu apă și se înființează rețeaua de canalizare în satele Mogoșești, Budești, Mânjești din comuna Mogoșești. Iar în satele Scânteia, Boroșești, Ciocârlești din comuna Scânteia, se înființează rețeaua de apă și canalizare. Totodată, prin acest contract, în localităţile Mogoşeşti şi Scânteia se vor construi conducte de aducţiune apă potabilă, staţii de pompare a apei si gospodării de apă.

„Știu cât de mult au așteptat cetățenii și din Mogoșești și din Scânteia să aibă acces la aceste utilități vitale și mă bucur că facem acest pas și că vom continua implementarea acestui program regional în peste 40 de unități administrativ-teritoriale din județul nostru.

Astăzi, cu 19 contracte semnate, 13 contracte în licitație și 5 contracte în pregătire pentru licitație, prin Apavital, suntem din ce în ce mai aproape de acest obiectiv și de a oferi cetățenilor județului nostru condiții de trai mai bune”, a declarat președintele Costel Alexe.

sursă: Biroul de Comunicare CJ Iași

Leave a Comment