Iași: viitorul Depou Dacia va fi complet digitalizat. Primarul Mihai Chirica anunță o investiție de peste 6 milioane de lei

Eduard Turcu

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat că viitorul Depou Dacia va fi complet digitalizat. Proiectul urmează să aibă o valoare de peste 6 milioane de lei și face parte dintr-un pachet de nu mai puțin de 11 proiecte complementare care vizează digitalizarea viitorului depou din Dacia.

Mihai Chirica: „Viitorul Depou Dacia va fi complet digitalizat! Proiectul „Digitalizare obiective în cadrul proiectului Modernizare Depou Dacia (tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice) plus zona de acces depou – pod peste pârâul Rediu, Strada Strămoşilor şi Rond Dacia, Municipiul laşi” va fi finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C10 Fondul Local”.

„Proiectul are o valoare de 6.150.913,65 lei și face parte dintr-un pachet de nu mai puțin de 11 proiecte complementare care vizează digitalizarea viitorului depou din Dacia. Valoarea totală a acestor proiecte este de 68.842.925,62 de lei, circa 13,9 milioane de euro. Realizarea unui nou depou a devenit prioritară în contextul achiziției, prin intermediul fondurilor europene obținute prin Programul Operațional Regional, a 32 de tramvaie (Bozankaya și PESA) și a 44 de autobuze electrice, la care se adaugă achiziția a 18 tramvaie și a 25 de autobuze electrice prin PNRR”, a spus edilul.

Liberalul a precizat că „depoul va avea două spații de adăpostire, unul pentru 46 tramvaie, celălalt pentru 62 de autobuze electrice. Va fi primul depou din România, dar și din Europa de Est, construit pentru a fi independent energetic, astfel că toate capacitățile energetice vor fi asigurate de panouri fotovoltaice”.

„Valoarea totală a proiectului de realizare a unui nou depou în Dacia este de 273.520.522,72 lei, din care construcții și montaj în valoare de 182.675.938,69 lei, investiția urmând să fie asigurată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și din fonduri europene”, a transmis Mihai Chirica.

Mai multe detalii aici.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul