Iași: vizită de lucru a Președintelului Consiliului Județean la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfânta Maria

Eduard Turcu

Costel Alexe, Președintele CJ Iași, a anunțat că a fost într-o vizită de lucru pe unul dintre multele șantiere ale Consiliului Județean Iași, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfânta Maria.

Costel Alexe: „Am fost într-o vizită de lucru pe unul dintre multele șantiere ale Consiliului Județean Iași, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi, unde, în nici jumătate de an de la începerea lucrărilor la extinderea UPU, proiectul a ajuns deja la un stadiu fizic de aproape 20%. Se lucrează intens pentru a finaliza cât mai repede construcția și  avea un nou spațiu medical pentru îngrijirea micilor pacienți”.

„Consiliul Județean Iași investește peste 34 milioane de lei pentru extinderea unității funcționale regionale de urgență, care va însemna creșterea suprafeței cu 2.300 mp și a numărului de paturi de la 5 la 35. În paralel, continuăm și lucrările la reabilitarea unității medicale, iar anul acesta copiii noștri vor putea fi tratați într-un spital complet nou”, a spus liberalul.

Câteva date despre UPU de la spitalul „Sf. Maria”:

  • Clădirea va fi dispusă pe 3 niveluri și va cuprinde demisol, parter, etaj 1, cu acces helipunct.
  • Dotările medicale vor fi de ultimă generație, de la Computer Tomograf, la paturi de resuscitare, echipamente și instrumentar.

„La acest spital ajung copii din întreaga regiune, iar preocuparea noastră este să poată fi îngrijiți în condiții cât mai bune și într-un timp cât mai scurt, pentru că atunci când vorbim de UPU, intervenția rapidă este esențială”, a transmis Președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul