Iașul a devenit cel mai mare festival de industrii creative din Europa. Primarul Mihai Chirica: administrația locală a sprijinit și sprijină industriile creative și pe toți cei care s-au dedicat acestui domeniu atât de incitant

Eduard Turcu

Iașul a devenit cel mai mare festival de industrii creative din Europa, conform anunțului făcut de Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

  • Romanian Creative Week (RCW), cea de-a treia ediție, se desfășoară în Iași timp de 10 zile, între 19 și 28 mai 2023.
  • Evenimentul cuprinde 11 industrii creative și peste 100 de evenimente, cu participarea a peste 1.000 de artiști români și străini.
  • Expoziții, show-uri de modă și de arte vizuale, concerte, festival de film și dans, conferințe și workshop-uri sunt doar câteva din atracțiile festivalului.

Romanian Creative Week (RCW) este organizat în Iași în perioada 19 – 28 mai 2023

10 zile de festival cu 11 industrii creative și peste 100 de evenimente semnate de nu mai puțin de 1.000 artiști români și străini. Cea de-a treia ediție a Romanian Creative Week (RCW) este organizată în Iași în perioada 19 – 28 mai 2023.

Mihai Chirica: „Expoziții, show-uri de modă și de arte vizuale, concerte, un festival de film și unul de dans, conferințe și workshop-uri pe teme inovative, acestea sunt doar câteva dintre atracțiile ediției din acest an. Aflat la cea de-a treia ediţie, RCW este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEPIC a organizat peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti”.

„Așa cum am mai spus, Iașul, oraș al creatorilor și primul oraș creativ recunoscut la nivel european, iubește imaginația și creativitatea! Prin RCW asistăm deja la formarea unui nou brand al orașului nostru, care va scrie istorie, va genera entuziasm și va crea suporteri fideli.   Azi, în secolul al XXI-lea, orașele mari din întreaga lume nu se mai dezvoltă din inerție, ci grație ideilor inteligente, creative, generatoare de valori autentice”, a spus liberalul.

„Sunt convins că RCW ne va propune una dintre cele mai inspirate călătorii în lumea economiei creative. Este – nu am nicio îndoială în această privință – o lume a viitorului.  Peste tot, în câțiva ani, obișnuința și banalul vor trebui înlocuite cu spontaneitatea, ingeniozitatea și inovația”, a precizat edilul.

Acesta a subliniat că „Iașul își dorește să se dezvolte durabil pe baza unei strategii a creativității, administrația locală a sprijinit și sprijină industriile creative și pe toți cei care s-au dedicat acestui domeniu atât de incitant”.

„Îi felicit pe organizatori, în special pe doamna Irina Schrotter, le doresc succes și îi îndemn pe ieșeni să-și dea frâu liber imaginației participând în număr cât mai mare la această nouă ediție a RCW”, a transmis Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

 

Distribuie articolul