Ilfov: Consiliul Județean va cumpăra o ambulanță pentru persoanele supraponderale

Ciprian S.
Președintele PNL Ilfov Hubert Thuma ambulanță pentru persoanele supraponderale

58% dintre români suferă de greutate în exces, arată cele mai noi date ale Organizației Mondiale a Sănătății. Pe lângă afecțiunile legate de sănătate, oamenii supraponderali mai au o problemă: transportul. În acest context, liberalul Hubert Thuma și echipa sa de la CJ Ilfov au decis să vină în sprijinul pacienților supraponderali cu o ambulanță specială, care să-i ducă la spital atunci când au nevoie.

Mașina va avea o targă și un scaun special, care suportă peste 300 de kilograme. Ambulanța va fi cumpărată din bugetul Consiliului Județean Ilfov, iar Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea se va ocupa efectiv de achiziție. Apoi, va fi predată Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), care nu are în prezent astfel de mașini în dotare.

În momentul de față, când au de transportat persoane supraponderale, cei de la SABIF cer ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Hubert Thuma, președinte PNL Ilfov și președinte CJ Ilfov a precizat faptul că: “Știm cu toții, sănătatea e cea mai importantă. Și la nivel personal, și la nivel de comunitate, trebuie să avem grijă de sănătate. În lipsa ei, nimic nu mai contează”.

Sursă: Facebook PNL Ilfov

Distribuie articolul