În județul Maramureș va fi realizat un centru de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri

Paul

Alina Gorghiu, ministra Justiției, a propus deschiderea unui centru de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri în Maramureș. Președintele Consiliului Județean Ionel Bogdan a participat alături de ministra Justiției la o conferință în care s-a discutat despre o campanie de prevenție și conștientizare a efectelor negative pe care îl are consumul de substanțe psihoactive.

În cadrul discuției au participat și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, deputatul Călin Bota, dar și prefectul județului Maramureș Rudolf Stauder.

Campania de prevenție despre care s-a discutat în cadrul conferinței cuprinde spectacole realizate în 30 de instituții de învățământ. La Târgu Lăpuș, evenimentul a adunat 500 de oameni, a precizat președintele liberal al CJ Maramureș.

„Avem mare nevoie de astfel de proiecte, pentru a-i sprijini pe consumatorii de substanțe psihoactive să renunțe la această dependență și să se integreze în societate, la fel ca orice altă persoană.

Tot pentru a preveni și diminua consumul de substanțe psihoactive, am achiziționat anul acesta și patru drug testere, care vor fi folosite de către organele de poliție”, a adăugat Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul