Inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal a fost adoptată de Camera Deputaților. Lucian Bode: Scopul reglementărilor este de a proteja viața și de a avea un spațiu public sigur

Camera Deputaților a adoptat inițiativa de modificare a Codului Penal pentru sporirea siguranței publice, conform declarațiilor făcute de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

  • Inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal a fost adoptată de Camera Deputaților.
  • Ministrul Lucian Bode și senatorul Nicolae Ciucă au inițiat această propunere legislativă.
  • Modificările vizează sporirea siguranței publice și protejarea cetățenilor.

Scopul reglementărilor este de a proteja viața și de a avea un spațiu public sigur

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal, propusă de ministrul Lucian Bode și senatorul Nicolae Ciucă. Această inițiativă are ca scop creșterea siguranței publice și protejarea cetățenilor prin înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni.

Lucian Bode: „Scopul reglementărilor este de a proteja viața și de a avea un spațiu public sigur pentru copiii și familiile noastre, în care să acordăm protecție persoanelor vulnerabile, în fața faptelor antisociale cu violență”.

„În niciun caz nu este o lege împotriva celor care respectă regulile democratice ale exprimării publice pașnice, ci va oferi cadrul necesar pentru întărirea autorității statului, care să sancționeze mai dur acele infracțiuni, mai ales în forma lor agravantă, care aduc atingere integrității fizice a persoanelor”, a precizat liberalul.

Dezbaterile parlamentare au condus la obținerea unei variante echilibrate a proiectului de lege, cu un puternic rol preventiv și de descurajare. Astfel, se dorește ca cei care încalcă legea și recurg la violență fizică sau profita de incapacitatea victimei de a reacționa să fie sancționați într-un mod adecvat și proporțional cu gravitatea faptelor comise.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Citește și Lucian Bode: Continuăm procesul de dotare cu echipamente moderne a structurilor Ministerului Afacerilor Interne

Leave a Comment