Inițiative liberale votate în ședința Consiliului Local al Sectorului 3: Grădina Muzicală, Clubul Sportiv Titanii și Ora de Educație Rutieră

Inițiative liberale votate în ședința Consiliului Local al Sectorului 3: Grădina Muzicală, Clubul Sportiv Titanii și Ora de Educație Rutieră

Consilierii Partidului Național Liberal Sector 3 au propus, iar Consiliul Local al Sectorului a votat trei proiecte de hotărâre care susțin viața culturală și sportivă a sectorului, respectiv îmbunătățesc siguranța rutieră în sector.

Astfel, la inițiativa consilierului PNL Sector 3 Inocențiu Voinea, consilierii locali reuniți în ședință au votat pentru înființarea Grădinii Muzicale în incinta Parcului Gheorghe Petrașcu, situat în apropierea Școlii de Muzică nr. 5.

Conform proiectului aprobat de Consiliul Local de sector, va fi alocată suma de 500.000 de lei pentru amplasarea de instrumente muzicale de exterior în parcul menționat.

„Acest proiect este dedicat deopotrivă copiilor și adulților din sectorul 3, tuturor celor pasionați de muzică și de relaxare în aer liber. E un îndemn pentru toată lumea de a petrece mai mult timp în parc, într-un mod plăcut. Există exemple de grădini muzicale frumoase în mai multe orașe europene și sunt convins că și Grădina Muzicală din Sectorul 3 va fi un succes.”, a declarat inițiatorul proiectului, consilierul local liberal Inocențiu Voinea.

În același timp, consilierii locali au votat și o altă inițiativă lui Inocențiu Voinea, aceea de înființare a Clubului Sportiv Titanii – Sector 3, ca instituție publică de interes local în subordinea Consiliului Local.

PNL Sector 3 sprijină astfel practicarea sportului la nivel de performanță, precum și organizarea de competiții sportive în sector, considerând că susținerea mișcării sportive aduce prestigiu comunității locale și oferă șanse de afirmare copiilor și tinerilor din sector, cu reale beneficii și pentru sănătate.

“Un leu cheltuit pentru sport, înseamnă trei lei economisiți în sistemul de sănătare publică”, a ținut să sublinieze Inocențiu Voinea în susținerea proiectului propus.

Al treilea proiect promovat de PNL și votat în ședința Consiliului Local al Sectorului 3 prevede încheierea unui protocol de colaborare între Sectorul 3 și Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului, o organizație neguvernamentală care derulează de mai mulți ani programe de succes dedicate siguranței rutiere.

Proiectul inițiat de consilierul local liberal Cătălin Moldoveanu își propune susținerea activităților de educație rutieră pentru copiii din Sectorul 3, împreună cu programe de formare dedicate cadrelor didactice din sector, precum și cu organizarea de evenimente publice dedicate siguranței rutiere.

„Peste 4.500 de elevi din ciclul școlar și preșcolar și peste 2.000 de liceeni din sector vor participa la ore de educație rutieră, absolut necesare pentru crearea unor comportamente preventive sănătoase pentru copii. Vom întări siguranța rutieră în sectorul 3, iar acest lucru se va reflecta în reducerea evenimentelor rutiere nedorite în care sunt implicați copii”, a afirmat consilierul local PNL Cătălin Moldoveanu.

Sursă: Comunicat de Presă Filiala PNL Sector 3

Leave a Comment