Interviu Ministrul Adrian Veștea la Digi24: PNL a crescut cu 40% punctul de pensie

Ciprian S.
Interviu Ministrul Adrian Veștea la Digi24: PNL a crescut cu 40% punctul de pensie

Ministrul Adrian Veștea, într-un interviu acordat pentru Digi24, a evidențiat importanța reformei pensiilor ca jalon esențial în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Liberalul a subliniat necesitatea unei echități în sistemul de pensii, bazată pe contributivitate.

Adrian Veștea a menționat creșterea cu 40% a punctului de pensie în ultimii trei ani, de la 1.265 la 1.785 lei, ca exemplu al angajamentului Partidului Național Liberal față de seniorii României.

În ceea ce privește finanțarea acestor reforme, Veștea insistă că, la fel cum s-au găsit resurse pentru alte proiecte, se vor identifica și fondurile necesare pentru pensii.

”Nu cred că trebuie tratat acest aspect ca și un aspect politic încât să considerăm că sunt niște persoane care sunt asistate și că nu-și merită toate aceste drepturi, ci din contra, trebuie să găsim resursa financiară prin care să putem reglementa aceste lucruri, dar nu în detrimentul investițiilor.”, a precizat ministrul liberal Adrian Veștea.

Pe lângă reforma pensiilor, discuția s-a extins și la cheltuielile primăriilor și administrațiilor locale.

Ministrul Adrian Veștea a menționat că 250 de primării au solicitat derogări de la Ordonanța de Urgență care limitează cheltuielile.

”250 de primării, dar de cele mai multe ori sunt aspecte comune, aspecte care țin evenimente cum ar fi sfârșitul de an, sunt evenimente care țin de adiționarea unor acte pe partea de investiții, de cumpărarea unor imobile, de finalizarea unor asfaltări sau de începerea unor asfaltări. Fiecare dintre ele sunt evaluate. Am avut chiar în cursul zilei de azi întâlnire cu Ministrul Finanțelor și vom face în așa fel încât să nu existe niciun fel de blocaj pentru toate proiectele care reprezită investiții și să găsim soluția pentru a închide anul cum se cuvine.”, a precizat ministrul liberal.

În încheiere, Veștea a abordat și subiectul primarilor care trec de la PNL la PSD, considerând acest fenomen nu atât de grav.

”Nu cred că este deloc gravă şi vă spune o persoană care vorbeşte prin puterea exemplului. Dar cei care trec dintr-o parte într-alta, cu siguranţă că în trecut au mai avut un parcurs, cu siguranţă au trecut de la PSD la PNL.”, a precizat Adrian Veștea.

Distribuie articolul