Întrevedere între Secretarul de Stat Diana Baciuna și directorul Muzeului de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca

Eduard

Diana Baciuna, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii, a avut o întrevedere cu Felix Florin Marcu, directorul al Muzeului de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Diana Baciuna: În timpul vizitei la Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, am avut oportunitatea de a explora istoria orașului Cluj-Napoca, precum și colecțiile dacice și egiptene, unde am descoperit foarte multe lucruri interesante și interactive. De asemenea, am discutat cu dl. director, dr. Felix Florin Marcu, despre proiectul noului muzeu de istorie din Florești, care va fi construit de la zero, prin fonduri accesate prin Componenta Turism Cultură din cadrul PNRR: Galeria Națională de Istorie de la Florești, gestionată de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca”.

„Este vorba despre o finanțare de 15 milioane de euro. Planurile sunt ca investiția să cuprindă aproximativ 15 hectare în Florești, Cluj, unde vor fi amenajate spații verzi și alei, tot ansamblul fiind, în practică, un parc modern, care va găzdui noul muzeu interactiv. Totodată, la Cluj-Napoca, va fi redeschis și Muzeul Farmaciei, în Casa Hintz, care va găzdui Colecția de Istorie a Farmaciei, una dintre cele mai iubite colecții ale MNIT de către public. Sunt pași importanți care se fac atât pentru regiune, cât și pentru țară, investițiile în mediul cultural din regiune atrăgând anual mii de vizitatori”, a transmis liberala.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Distribuie articolul