Întrevedere oficială între Marcel Boloș și Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare a Statelor Unite în România

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proictelor Europene, a avut o întrevedere oficială cu Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare a Statelor Unite în România.

Marcel Boloș: „Guvernul României este angajat pe un drum al reformelor, iar Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin intermediul PNRR reușește să direcționeze un volum de investiții fără precedent, care vor însemna accesul pentru fiecare român la o viață mai bună”.

„România a facut pași importanți în ceea ce privește reforma decarbonizării prin adoptarea unui calendar asumat în acest sens, dar și prin investițiile mobilizate deja în scopul tranziției verzi, atât în sectorul energetic, cât și cel de transport. Iar în continuare este vital să realizăm pachetul de măsuri care vizează consolidarea profilului fiscal-bugetar al României”, a spus ministrul.

„Mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat și reforma salarizării bugetare. Doar așa vom face din societatea românească una mai pregătită pentru viitoarele șocuri de natură economică. Am avut astăzi o discuție foarte productivă cu Excelența Sa Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare a Statelor Unite în România, care ne-a încurajat să ducem la capăt toate aceste demersuri”, a precizat Marcel Boloș.

„Ne-a felicitat pentru investițiile în orașe precum Oradea, Iasi și Ciugud, punctând cât de important este să ne catalizăm forțele pentru ca marile proiecte de infrastructură în autostrăzi, energie verde și spitale să își găsească finalitatea”, a subliniat mministrul susținut de PNL.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Leave a Comment