Întrevederea președintei Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița

Badila Antonia

Președinta a.i. a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a avut o întrevedere, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în marja Reuniunii miniștrilor afacerilor de externe din statele membre ale NATO.


,,Înaltul demnitar român a salutat dinamica relațiilor, precum și consistența cooperării bilaterale într-o perioadă deosebit de dificilă, remarcând determinarea Guvernului de a continua reformele și a avansa pe drumul integrării în Uniunea Europeană.
Alina-Ștefania Gorghiu a reiterat sprijinul acordat de România Republicii Moldova, în contextul eforturilor autorităților de la Chișinău privind aderarea la UE, accentuând faptul că este important ca acest demers să fie ireversibil și să aibă rezultate palpabile pentru cetățeni.
Președinta a.i. a Senatului a arătat că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este deosebit de utilă și din perspectiva extinderii sprijinului politic pentru Chișinău, fiind un instrument care trebuie valorificat atât pe dimensiunea de dezvoltare, cât și pe cea politică.”, transmite Senatul României într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul