Întrevederea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Söder

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere oficială cu premierul Landului Bavaria, domnul Markus Söder, unde a fost semnată Declarația comună „ce va consolida relațiile noastre și le va adapta la oportunitățile și potențialul actual”, conform Premierului României.

Nicolae Ciucă: „Am fost deosebit de onorat să primesc vizita premierului Landului Bavaria, domnul Markus Söder, materializată prin semnarea Declarației comune ce va consolida relațiile noastre și le va adapta la oportunitățile și potențialul actual. Am convenit să reluăm activitatea Comitetului Mixt Guvernamental dintre România și Bavaria, iar prima sesiune să se desfășoare cât mai curând posibil, pentru a concretiza ceea ce am stabilit la întâlnirea găzduită astăzi, la Palatul Victoria”.

„Comunitatea românească din Bavaria, consistentă și bine integrată, a adus un plus de valoare pentru întărirea relațiilor bilaterale, ceea ce ne dă încredere că vom identifica noi soluții pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de colaborare. Un punct important al discuției noastre a fost legat de cooperarea economică și de oportunitățile în noi domenii. Sectorul industrial, al digitalizării, inteligenței artificiale și alimentar oferă perspective pentru consolidarea colaborării noastre, ajunsă, în primele 11 luni ale anului 2022, la un nivel al schimburilor comerciale de aproximativ 7 miliarde de euro”, a ăunctat liberalul.

„Un aspect foarte important pe care l-am discutat a fost cel legat de aderarea României la Spațiul Schengen. Am mulțumit domnului prim-ministru Markus Söder pentru sprijinul oferit de Guvernul Landului Bavaria și l-am asigurat că România va demonstra în continuare că este parte a soluției, iar îndeplinirea standardelor tehnice confirmă şi ne face să fim îndreptățiți să insistăm asupra aderării țării noastre la Spațiul Schengen, îndeosebi în contextul actual”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

Mai multe detalii aici.

sursă: Guvernul României, Facebook

Leave a Comment